Снимка Novini.bgПремиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски разкриха какво ще представлява

...
Снимка Novini.bgПремиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски разкриха какво ще представлява
Коментари Харесай

Вижте как България и Балканите ще се превърнат в печатница за пари

Снимка Novini.bg

Премиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски разкриха какво ще съставлява мултимодалният кулоар Солун – Кавала – Александруполис – Бургас – Варна – Русе. Припомняме ви, че новината за него стана ясна през вчерашния ден на четиристранна среща сред министрите на превоза на България, Гърция, Сърбия и Румъния, заяви  Novini.bg.

Планува се транспортният пръстен, който ще бъде построен от жп връзки, автомагистрали и пристанища, да продължи и към Румъния. Министърът на транспорта Ивайло Московски изясни, че плана има за цел да заобиколи Дарданелите и България по този начин  да получи изход на Егейско море.

Според докладите досега тази част от коридора, която е на българска земя, ще коства към 1,5 милиарда лева

Очаква се страната ни да предложи на китайските вложители, които идват в България за присъединяване в 7-та среща на страните от ЦИЕ и Китай, да се включат в плана.

Днес в Сараево премиерът Бойко Борисов отново заяви детайлности на мултимодалният кулоар сред България, Сърбия, Гърция и Румъния. „ Това ще бъде печатница за пари за България, за Балканите. Тогава ще създадем едно гише единствено и ще облекчим трафика “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР